sunnuntai 17. maaliskuuta 2013

Kynsien ja kynsinauhojen kosteutus

Kynsien ja kynsinauhojen kosteuttaminen on mulle TOSI tärkeä osa kynsienhoitoa. Kuivat ja repsottavat kynsinauhat ei oo kaunis näky. Kynsinauhat kannattaa kosteuttaa siitäkin syystä, että se saattaa nopeuttaa kynsien kasvua. Tällaisia hurjia väitteitä oon kuullu ja mikä oiskaan sen ihanampaa!:):)

Niin ikään itse kynnet kuivuu ja tarvii osakseen kosteutusta. Mitä lohkeilevammat, liuskottuvammat tai halkeilevammat kynnet on, sitä enemmänhän ne luonnollisesti tarvii sitä. Oon huomannu tän erinomaisesti omien kynsieni kohdalla. Usein varsinkin talvella kynsistä tulee tosi kuivat ja heikot. Mulla on monta kertaa katkennu melko pitkä kynsi ihan pienestäkin kolhusta. Nyt ku oon alkanu pitää niistä parempaa huolta ao. aineiden avulla, mun kynsistä on tullu huomattavasti joustavammat ja kestävämmät.

Pahimpia kynnen kuivattajia on pesuaineet, saippuat, pakkanen ja aurinko. Niin ja tietysti myös formaldehydi, jota on esim. monissa kynnenkovettajissa. Ite rasvaan kynsinauhat melkein aina käsienpesun jälkeen ja pyrin välttämään tiskausta paljain käsin. Ennen kynnenkovettajan käyttöä kosteutan aina kynnet, jottei formaldehydi tee tuhoja jo valmiiksi kuiville kynsille.

Mä pidän mun kynnet ja kynsinauhat kosteutettuina näiden ihanuuksien avulla:

Trind Nail Balsam


Oikeesti maailman sympaattisin kynsienhoitoon tarkoitettu tuote ikinä! Tästä ei oo mitään pahaa sanottavaa! Kosteuttaa kynnen todellakin ja jättää niille vielä raikkaan kukkaisen tuoksun. Laitan tätä kaksi kerrosta ja annan imeytyä ennen kynnenkovettajaa tai kynsilakkaa. Kestää hetken imeytyä kynsille, mutta lopulta imeytyy hyvin. Inci-luettelosta löytyy mm. biotiinia! ;) Hinta 13 €.


ACO Cuticle Cream


Apteekissa myytävä ACON:n kynsinauhavoide, joka on koostumukseltaan todella rasvaista. Tätä kannan aina käsilaukussa mukana ja rasvailen millon missäkin, sillä tää kosteuttaa erinomaisesti. Voide kuitenkin imeytyy melko hitaasti, joten tätä voi hyvin laittaa yötä vasten. Tuubi on kätevä ja se annostelee voidetta sopivasti. Inci kuitenkin melko kemikaalipitoinen, eikä sisällä luonnollisia ainesosia. Hinta 6,90 €.


LUSH Lemony Flutter


LUSH:in Lemony Flutter ei taas muuta sisälläkään kun pelkkiä luonnon omia ainesosia, joista tarkempi selostus täällä. ACO:n voiteeseen verrattuna imeytyy salamannopeasti. Tää on ihan ehdottomasti mun lempparituotteita, mitä kynsinauhojen kosteuttamiseen tulee. Voide nimittäin tuntuu imeytyvän itse kynteenkin ja mikäs sen kivempi!:) Hinta 12,95€


Oliiviöljy (tai rypsiöljy)Laitan oliiviöljyä johonkin kippoon, johon upotan sormenpäät n. 10 minuutiksi. Teen tän toimenpiteen muutaman kerran kuussa. Kynsiä öljytessä koko käsi saa kätevästi kosteutusta.:D

 Sottasta puuhaa, joten tätä paljon useammin turvaudunkin alla olevaan kynsinauhaöljyyn. :D

Burt's Bees Hand Salve ja Nailfix Cuticle OilMaaliskuun ihanasta Livboxista saatu Burt's Beesin käsisalva on koostumukseltaan todella vähän rasvainen. Tästä ei millään jää rasvaista tunnetta - päinvastoin, tätä saa laittaa aika paljon, jotta saa rasvattua. Tykkään tästä nyt ennen kaikkea tän luonnonmukaisuuden vuoksi.:) Kyllä tää kynsinauhoilla vaikuttaisi toimivan ihan kivasti. Hinta 11,90€.

Cesar's Shopista ostettu sitruunantuoksuinen kynsinauhaöljy on ihan ehdoton!!! Tää on mun ainoo varta vasten kynsinauhoille tarkotettu öljy, ja tää on aivan huipputuote. Toimii todellakin. Öljyksi tää ei oo yhtään niin öljyinen kuin esim. oliiviöljy. Eli kuivuu, imeytyy ja "katoaa" nopeasti. Pipettisysteemi on vertaansa vailla, eikä hintakaan huimaa päätä (3,60€).

8 kommenttia:

 1. Mä en oo ikinä kuullukkaan tosta ACO:n kynsinauhavoiteesta, pitää kokeilla :) Lemony Flutter taas on ollut jo haaveissa pitkän aikaa, ehkä mä saan senkin hommattua joskus kun käyn helsingissä. Trindin Nail Balsamin omistankin jo onneksi.

  Kiva ja hyödyllinen postaus! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ACO ja Lemony Flutter on molemmat kivoja, mutta Lemony Flutter parempi. Purkki on myös TOSI riittoisa, vaikkakin kallihko. Trindin Nail Balsam taas on numero 1 kaikista kynsienhoitotuotteista.:)

   Kiitti kommentista!:)

   Poista
 2. Kul att läsa om dina hand- och nagelvårdsrutiner. Jag gillar också Burt's Bees nagelbandskräm och har nyss köpt mig Lemony Flutter och den verkar också bra. :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tack:))) Oj du också har Lemony Flutter, kul! Den verkligen verkar bra, jag kan inte vara utan den:))

   Poista
 3. I'm now ashamed that I use just a bit of nail care products. :D Excellent choice! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha!:D You can't go wrong with good care products ;:D

   Poista